(Csak a magam kedvéért, hogy ne kelljen a papirt hazacipelnem!)

 

Hozzávalók: 

5 dl tej melegen

1tk só

1 tojás a tésztába és 1 megkenni

50g élesztő

1-2dl cukor

150g margarin

12-14 dl liszt

1. Melegitsd fel a tejet 37 fokra. Tedd a tejet egy edenybe, majd add hozza az elesztot. Keverd addig, amig az eleszto egyenletesen el nem oszlik a tejben (ezt a szaritott elesztovel sokkal konnyebb megvalositani)!
2. Add hozza a tojast, a sot, a cukrot, a kardamomot es az olvasztott margarint!
Keverd el mixerrel vagy kezzel, majd aprankent add hozza a lisztet! Ha a mixer nehezen viszi mar a surusodo masszat, akkor kezdd el kezzel gyurni a tesztat.
3. Add hozza a maradek lisztet gyuras kozben a tesztahoz. Akkor kesz, ha mar nem ragad a kezedhez!
4. Fedd be valamivel az edenyt, majd helyezd meleg helyre fel orara! A teszta akkor van kesz, ha a duplaja megkelt! (Tipp: Engedj a mosdokagyloba vizet, es helyezd ebbe az edenyt!)

KORVAPUUSTI 
1. Oszd negy reszre a tesztat!
2. Nyujtsd ki vekonyra es teglalap vagy negyszog alakura!
3. Kend szet olvasztott margarint a tesztan!
4. Keverd ossze egy kistanyerban a cukrot es a fahejat!
5. Szord ra a fahejas cukrot, hogy egy retegben egyenletesen befedje a tesztat!
6. Csavard fel a tesztat!
7. Majd vagj trapez alaku darabokat a roladbol a lenti kepnek megfeleloen! Igyekezz egyenlo nagysagu darabokat vagni!
8. Forditsd a tesztat a keskenyebb alapu reszevel felfele! A rovidebb alapjat nyomd be kozepen az ujjaddal (abra)!

9. Tegyel a tepsibe sutopapirt, majd helyezd rajuk a korvapuustikat! (Ha nem teszel sutopapirt/esetleg alufoliat, akkor jo sok idod fog ramenni, mire levakarod a tepsire egett cukorot.)
10. Tord fel a tojast! Tedd egy poharba es verd fel! Ezutan egy ecsettel kend meg a pullak tetjet, majd szord meg izlesesen a dekoracios cukorral!
11. Melegitsd elo a sutot 200 fokra! Susd oket 15-20 percig! Ha elkezded erezni a fahej illatat, akkor nagyon vigyazz! Hamarosan kisul a korvapuusti! Oda ne egjen!

Szerző: haanaft  2010.04.22. 07:15 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://haanaft.blog.hu/api/trackback/id/tr791941730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása